německy anglicky

Kusu liščí

kusu_web.jpg
  • Trichosurus vulpecula
  • Common brushtail possum
  • Fuchskusu
  • Ohrožení: červený seznam - málo dotčený druh

    Kusu liščí je nejrozšířenějším původním vačnatým savcem Austrálie a Tasmánie. Zde ho lze nalézt na většině území, kde je pro něj příhodný biotop. Tím jsou především lesy, ale protože kusu je přizpůsobivým druhem, můžeme se s ním setkat i v příměstských oblastech. Dorůstá délky do 90 cm a váhy až 4,5 kg. Může mít různé odstíny zbarvení, od hnědé a šedé až po černou barvu. Ocas je chápavý s výraznou lysinou na spodní straně, která umožňuje lepší úchop větví. Je aktivní především v noci. Je považován za listožravého tvora preferujícího eukalyptus, ale živí se i jinými, mnohdy toxickými rostlinami. Jeho potravu tvoří i živočišná strava, což dokazuje i to, že ve městech nepohrdne ani odpadky. V 19. století byl introdukován na Nový Zéland, kde díky své přizpůsobivosti prosperuje a v současné době zde musí být jeho nadměrná početnost regulována.

    Počet chovaných kusů: 2


    Adoptivní rodiče:
    Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče. Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

    Autor: administrator | Aktualizováno: 09.09.2020
    Nahoru
    otevírací doba
    vstupné
    kudy do zoo
    plán zoo
    služby
    archiv
    kamera
    e-shop
    <září>
    Po Út St Čt So Ne
    1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30  

    Text zřizovatel

    Znak města Děčín

    Text partneři

    Logo společnosti INO

    Logo Grešík Valdemar

    Logo Agrokomplexu

    Logo Asan Pet

    Logo Balconi

    Logo Rabina

    Logo Ovoce - zelenina Jaroslav Suchý

    Logo Liftea

    Logo Děčínského deníku

    Logo e-děčínsko

    Logo Děčín.cz

    Logo Kudy z nudy

    Logo Domova dětí a mládeže Děčín

    Logo ZUŠ v Děčíně

    Logo Útulku Děčín

    Logo vzdělávacího centra Svopap

    Logo Vstupenky Děčín

    Logo Artmaterial.cz

    Text Jsme členem

    Logo evropské asociace zoo

    Logo světové asociace zoo

    Logo Unie českých a slovenských zoo

    Logo Fauna-flora

    Logo IZE

    Logo ISIS

    Logo evropského záchovného programu

    Logo destinačního fondu

    Text Sponzoři noci snů

    Logo Ústeckého kraje

    Logo Rabina

    Logo Balconi

    Logo cukrárny Expres Děčín

    Logo Inpeko

    Logo MAR-MAT ovoce a zelenina

    Logo Hračky Barvíř

    Logo Termo Děčín

    Logo Domu dětí a mládeže Děčín

    Logo Dům Tisku

    Logo ZUŠ

    Logo České průmyslové pojišťovny

    Logo Ice and Go

    Logo skautů

    Logo vlastivědného muzea v České Lípě

    Logo pekařství He-Fi

    Logo HC Děčínských medvědů

    Logo BK ARMEX Děčín

    Logo ZŠ Slovanka

    Kusu liščí
    kusu_web.jpg
    • Trichosurus vulpecula
    • Common brushtail possum
    • Fuchskusu
    • Ohrožení: červený seznam - málo dotčený druh

      Kusu liščí je nejrozšířenějším původním vačnatým savcem Austrálie a Tasmánie. Zde ho lze nalézt na většině území, kde je pro něj příhodný biotop. Tím jsou především lesy, ale protože kusu je přizpůsobivým druhem, můžeme se s ním setkat i v příměstských oblastech. Dorůstá délky do 90 cm a váhy až 4,5 kg. Může mít různé odstíny zbarvení, od hnědé a šedé až po černou barvu. Ocas je chápavý s výraznou lysinou na spodní straně, která umožňuje lepší úchop větví. Je aktivní především v noci. Je považován za listožravého tvora preferujícího eukalyptus, ale živí se i jinými, mnohdy toxickými rostlinami. Jeho potravu tvoří i živočišná strava, což dokazuje i to, že ve městech nepohrdne ani odpadky. V 19. století byl introdukován na Nový Zéland, kde díky své přizpůsobivosti prosperuje a v současné době zde musí být jeho nadměrná početnost regulována.

      Počet chovaných kusů: 2


      Adoptivní rodiče:
      Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče. Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE