německy anglicky

Páv korunkatý

 
  • Pavo cristatus
  • Indian peafowl
  • Blauer Pfau
  • Ohrožení: Červený seznam – málo dotčený druh, CITES - III

Pávi obývají džungle a horské lesy v Indii, Pákistánu a na Srí Lance. Samec mívá několik samiček. V toku roztahuje nádherný vějíř ocasních per a natřásá se před nimi. Dlouhá pera označovaná často za ocas, jsou ve skutečnosti nadocasní krovky (vyrůstají ze zad). Samci je mají dlouhé, jasně zbarvené. Nadocasních krovek bývá cca 200 a převyšují tak počet vlastních ocasních (rýdovacích) per zhruba desetinásobně. Pávi se chovají v zajetí již několik tisíciletí. Často tak bývají okrasou mnoha zámků, parků a zoologických zahrad.

Počet chovaných kusů: 2

 

Adoptivní rodiče:
PRVNÍ ULIČNÍ VÝBOR POD KAPLÍ, Děčín 6, do 19. 2. 2025
Barcalovi, Děčín 4, do 18. 4. 2024


Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 27.03.2024
Nahoru
otevírací doba
vstupné
cesta do zoo
mapa zoo
sluzby
archiv článků
kamera
kamera
e-shop
Kalendář akcí
<duben>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Text zřizovatel

Znak města Děčín

Text partneři

Logo společnosti INO

Logo Grešík Valdemar

Logo Agrokomplexu

asan.jpg

Logo Balconi

Logo Rabina

ovoce-zelenina-mar-mat.jpg

Logo Liftea

Logo Děčínského deníku

Logo e-děčínsko

Logo Děčín.cz

Logo Kudy z nudy

Logo Domova dětí a mládeže Děčín

zuš_nové.jpg

Logo Útulku Děčín

Logo vzdělávacího centra Svopap

Logo Vstupenky Děčín

Logo Artmaterial.cz

Text Jsme členem

Logo evropské asociace zoo

Logo světové asociace zoo

Logo Unie českých a slovenských zoo

Logo Fauna-flora

Logo IZE

Logo ISIS

Logo evropského záchovného programu

Logo destinačního fondu

Informace o Českém Švýcarsku

Text Sponzoři noci snů

úk.jpg

Logo Rabina

Logo Balconi

cukrárna expres.jpg

Logo MAR-MAT ovoce a zelenina

lengau.jpg

bamburger.jpg

Logo Domu dětí a mládeže Děčín

Logo Dům Tisku

pekárna jindra.jpg

zš tyrše děčín.jpg

Logo skautů

šluknov.jpg

strážci přírody.jpg

idnis iter.jpg

Logo ZŠ Slovanka

sokol maxičky.jpg

spartan děčín.jpg

Páv korunkatý
 
  • Pavo cristatus
  • Indian peafowl
  • Blauer Pfau
  • Ohrožení: Červený seznam – málo dotčený druh, CITES - III

Pávi obývají džungle a horské lesy v Indii, Pákistánu a na Srí Lance. Samec mívá několik samiček. V toku roztahuje nádherný vějíř ocasních per a natřásá se před nimi. Dlouhá pera označovaná často za ocas, jsou ve skutečnosti nadocasní krovky (vyrůstají ze zad). Samci je mají dlouhé, jasně zbarvené. Nadocasních krovek bývá cca 200 a převyšují tak počet vlastních ocasních (rýdovacích) per zhruba desetinásobně. Pávi se chovají v zajetí již několik tisíciletí. Často tak bývají okrasou mnoha zámků, parků a zoologických zahrad.

Počet chovaných kusů: 2

 

Adoptivní rodiče:
PRVNÍ ULIČNÍ VÝBOR POD KAPLÍ, Děčín 6, do 19. 2. 2025
Barcalovi, Děčín 4, do 18. 4. 2024


Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE