německy anglicky

Sýc rousný

  • Aegolius funereus
  • Boreal owl
  • Rauhfusskauz
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II

Obývá lesnatý pás severní polokoule. Dosahuje délky těla do 30 cm a rozpětí křídel do 60 cm. I když se podobá sýčku obecnému, rozeznáme sýce rousného podle hustě opeřených nohou a větší hlavy s kontrastnějším závojem. Sýc navíc létá přímo, zatímco sýček obecný v dlouhých obloucích. Sýc rousný se živí hlavně drobnými obratlovci, především hlodavci, ale i menšími ptáky a případně hmyzem.

Počet chovaných kusů: 2

Adoptivní rodiče:
Rodina Vrábelova, Děčín 2, do 18. 6. 2023
Vája a Kryštof Ludvíkovi, Litoměřice, do 23. 12. 2022


Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 01.07.2022
Nahoru
otevírací doba
vstupné
kudy do zoo
plán zoo
služby
archiv
kamera
e-shop
Kalendář akcí
<srpen>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Text zřizovatel

Znak města Děčín

Text partneři

Logo společnosti INO

Logo Grešík Valdemar

Logo Agrokomplexu

Logo Asan Pet

Logo Balconi

Logo Rabina

ovoce-zelenina-mar-mat.jpg

Logo Liftea

Logo Děčínského deníku

Logo e-děčínsko

Logo Děčín.cz

Logo Kudy z nudy

Logo Domova dětí a mládeže Děčín

zuš_nové.jpg

Logo Útulku Děčín

Logo vzdělávacího centra Svopap

Logo Vstupenky Děčín

Logo Artmaterial.cz

Text Jsme členem

Logo evropské asociace zoo

Logo světové asociace zoo

Logo Unie českých a slovenských zoo

Logo Fauna-flora

Logo IZE

Logo ISIS

Logo evropského záchovného programu

Logo destinačního fondu

Text Sponzoři noci snů

Logo Ústeckého kraje

Logo Rabina

Logo Balconi

cukrárna expres.jpg

Logo MAR-MAT ovoce a zelenina

lengau.jpg

bamburger.jpg

Logo Domu dětí a mládeže Děčín

Logo Dům Tisku

pekárna jindra.jpg

zš tyrše děčín.jpg

Logo skautů

šluknov.jpg

strážci přírody.jpg

idnis iter.jpg

Logo ZŠ Slovanka

sokol maxičky.jpg

spartan děčín.jpg

Sýc rousný
  • Aegolius funereus
  • Boreal owl
  • Rauhfusskauz
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II

Obývá lesnatý pás severní polokoule. Dosahuje délky těla do 30 cm a rozpětí křídel do 60 cm. I když se podobá sýčku obecnému, rozeznáme sýce rousného podle hustě opeřených nohou a větší hlavy s kontrastnějším závojem. Sýc navíc létá přímo, zatímco sýček obecný v dlouhých obloucích. Sýc rousný se živí hlavně drobnými obratlovci, především hlodavci, ale i menšími ptáky a případně hmyzem.

Počet chovaných kusů: 2

Adoptivní rodiče:
Rodina Vrábelova, Děčín 2, do 18. 6. 2023
Vája a Kryštof Ludvíkovi, Litoměřice, do 23. 12. 2022


Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE